Hava Temizleme 


  

Rosio Small Ozon Master 

Kapalı ortamlarınızda (20 – 30 m2)  soluduğunuz havanın kalitesini artıran, ortamlardaki sigara, yemek, küf, rutubet gibi kötü kokuları ozon teknolojisi ile gideren kendisi küçük ama teknolojisi ve etkisi büyük bir Rosio ürünüdür.

Oksijen atomlarını Ozon molekülüne çevirerek ortamın havasındaki mantar sporları, mikroplar ve koku partiküllerini ortadan kaldırır.

Kalıntısız bir hava dezenfeksiyonu sağlar ve soluduğunuz havanın kalitesini artırır.

Hava temizleme özelliğinin yanısıra hortumu ile kullandığınız suyu ozonlayarak, mutfakta besinlerin temizliği için kullanabilirsiniz.

Mutfak dışında da evinizde, ofisinizde sterilize etmek istediğiniz her noktada suyunuzu ozonlayarak hijyen sağlayabilirsiniz.

Ozon teknolojisi ile hava temizleme yöntemi kalıntı bırakmaz ve organik bir tepkime sonucu oluşan bir etkidir. Fakat temizleme sürecinden üretilen ozon direk solunuma uygun olmadığından mekanlarınız da hava temizliğini gerçekleştirirken, cihaz çalışırken ortamda bulunmanız önerilmez. Bunun sebebi ozonun direk solunuma uygun olmamasıdır.

Rosio Ozon Master’ın timer özelliği sayesinde çalışma saatleri ayarlanabilmektedir. Örneğin evinizin ya da ofisinizin havasını temizlemek için ayrılırken çalıştırmanız yeterlidir. Çalışma süresi tamamlanınca Rosio Ozon Master kendiliğinden kapanacaktır. 

Odoo image and text block

Rosio Ozon Master

Rosio Ozon Master, diğer küçük ozon cihazımız dan farklı olarak daha geniş alanlarda ( 200 – 500 m2)  fayda sağlamaktadır. Özellikle endüstriyel kullanım için geliştirilmiştir. Otellerde odaların temizlenmesi, kokuların giderilmesi ve ıslak alanların sterilize edilmesi için kullanılmaktadır.

Saunalarda da solunan havanın kalitesini artırmaktadır.

Hayvancılık tesislerinde, solunan havanın kalitesini artırırken, havadaki mikrop ve bakterilerin yok edilmesini sağlar. Bu sebeple enfeksiyon oluşma riskini azaltmaktadır. Hayvanların daha sağlıklı beslenmesine destek olur. Hayvanların hastalanma riskini azalttığı gibi, daha az ilaç ve aşı kullanılmasına ortam sağlar. 

Hayvansal ürünlerin paketleme aşamalarında, soğuk hava depolarında da aynı işlevler ile kullanımı önerilmektedir.Kesimhanelerin sterilizasyonun sağlanması konusunda da Rosio Ozon Master ile ozonlanmış su harika bir çözüm sunar.

Ayrıca otellerde ve benzer tesislerde de ortam sterilizasyonu sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. Sigara kokusu, halı kokusu, kırtası kokusu ve benzer kokuların giderilmesini sağlar. Havadaki tüm bakterileri, mikropları ve mantar sporlarını öldürür.  


Ozon Nedir ?

·             Oksijen (O   2  ) molekülüne bir oksijen atomu (O) eklenmesi ile oluşan “Ozon” (Aktif   Oksijen – O   3  ) doğal bir gazdır.
 Atmosferin yüksek kısımlarında ultraviyole ışınlar, alt kısımlarında ise yıldırımlar   esnasında meydana gelen elektriklenmeler tarafından doğal olarak oluşur.

         Hem güneşin zararlı ışınlarını engellemesi ve hem de doğal mikrop kırıcı   olması   nedeniyle dünyada yaşamın var olmasını sağlar.

         Yağmur sonrasında, yüksek yerlerde veya deniz kenarlarında hissedilen temiz   ve ferah havayı yaratan ''Ozon'' yani ''Aktif Oksijen'' dir.

          İlk kez 1840 yılında Alman bilim insanı Friedrich Schönbein tarafından                 keşfedilen Ozon, faydalarının anlaşılması ile bir çok alanda kullanılmaya       başlanmıştır.

             Elektrik enerjisi yardımıyla teknolojik olarak da üretilebilen Ozon; çok güçlü,     kalıntı bırakmayan, çevre dostu doğal dezenfektan olması nedeniyle öncelikli     olarak tercih edilmektedir.


        Kullanım Alanları

       -Marketlerde ve manavlarda
-Tavuk yetiştiriciliğind
-Kırmızı et işleme tesislerinde
-Yemek fabrikalarında

-Soğuk hava depolarında ve konteyner dezenfeksiyonlarında

-Seracılıkta

-Balık yetiştiriciliğinde

-Hava ile bulaşan hastalıkların giderilmesinde

-Gıda endüstrisinde şişe ve yemek kaplarının dezenfeksiyonunda

-Veterinerlik ve hayvancılıkta enfeksiyon giderilmesinde

-Aflatoksin arındırılmasında

-Gıda ve havadaki kükürtün giderilmesinde

-Bakteri ve virüslerin dezenfeksiyonunda

       Ozonun Tıptaki Yeri

       Kanın oksijen taşıma kapasitesini artıran, antioksidan sistemini aktif hale getiren, bağışıklık sistemini güçlendiren, kirli kan(Karbondioksitçe yoğun) ve yağ seviyelerini düşüren, dolaşımı düzenleyici etkileri ile hafızayı ve cinsel fonksiyonları artıran tedavilerde yardımcı yöntem olarak kullanılabilir..
Ozonun sıklıkla kullanıldığı hastalıklar aşağıdaki gibidir.

·      Dolaşım Bozuklukları

G .  Grip

A .   Anti-aging (Yaşlanmayı geciktirme),

       Kronik yorgunluk sendromu,

       Karaciğer hastalıkları

       Bağırsak (Ülseratif kolit,Crohn, Fistül gibi )

       


        Bilimsel ve Resmi Onaylar

        

             1982 yılında FDA(Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) ozonun şişelenmiş suda kullanımının GRAS(Genel Olarak Güvenli Kabul Edilmiş) statüsünde olduğunu açıkladı.
2000 yılında FDA(Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) ve USDA(Birleşik Devletler Tarım Dairesi) ozonun havada ve suda kullanımına onay verdi.

        2001 yılında FDA(Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) ozonun gıdalar üzerinde antimikrobiyal ajan olarak kullanılmasına onay verdi.
2002 yılında USDA(Birleşik Devletler Tarım Dairesi) ozonun gıda gaz veya sıvı çözelti halinde kullanılmasına onay verdi.
    2004 yılında ozon kullanımı EPA(Amerikan Çevre Koruma Ajansı) tarafından DBPR(Dezenfeksiyon Yan Ürünleri Kuralları) uyumlu ilan edildi.

FDA(Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) tarafından 0.05 ppm değeri sürekli soluma, 0.1 ppm değeri ise günde 8 saat soluma hassas kişiler için güvenlik seviyesi olarak belirlendi.
Amerika Birleşik Devletleri EPA(Amerikan Çevre Koruma Ajansı), OSHA (İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı), USDA (Birleşik Devletler Tarım Dairesi) ve ACGIH(Amerikan Ulusal İş Hijyenistleri Konferansı) kuruluşlarınca, 0.1 ppm miktarındaki ozon seviyesine 8 saat süreyle maruz kalmanın hiçbir yan etkisi olmadığını tespit edilmiştir.

Doğal yöntemle dezenfeksiyon sağladığı için, Türk Gıda Kodeksinde gıda işletmelerine yönelik HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları) ilkelerine uyumda avantaj sağlamaktadır.

·    

     f

H

·

Odoo image and text block

Otel odalarının temizliği ve sterilizasyonu için kullanılabildiği gibi restoranlarda da kullanılmakta olan Ozon Master, mutfaktaki yoğun yemek kokusunun giderilmesi ve genel olarak solunan havanın kalitesini artırmak, ortam havasını sterilize etmek için harika bir üründür.

Ozon teknolojisi ile hava temizleme yöntemi kalıntı bırakmaz ve organik bir tepkime sonucu oluşan bir etkidir. Fakat temizleme sürecinden üretilen ozon direk solunuma uygun olmadığından mekanlarınız da hava temizliğini gerçekleştirirken, cihaz çalışırken ortamda bulunmanız önerilmez. Bunun sebebi ozonun direk solunuma uygun olmamasıdır.

Rosio Ozon Master’ın timer özelliği sayesinde çalışma saatleri ayarlanabilmektedir. Örneğin evinizin ya da ofisinizin havasını temizlemek için ayrılırken çalıştırmanız yeterlidir. Çalışma süresi tamamlanınca Rosio Ozon Master kendiliğinden kapanacaktır. 

Rosio Ozon Master’ ın kullanım kılavuzundaki detaylı teknik bilgileri dikkatle okumanızı öneririz.






  Özellikleri  
Doğal ve çevre dostudur.   
Hammaddesi oksijendir ve belli bir süre sonra tekrar oksijene döner.
Oksidasyon gücü çok yüksek ve bilinen en güçlü doğal dezenfektandır.
Kimyasal atık ve kalıntı bırakmaz.
Kimyasal maddelerden kalan atıkları elimine eder.
Bakteri, virüs, küf, mantar ve sporları yok eder.
Diğer tüm zararlı mikroorganizmaları yok eder ve oluşumunu engeller.  Gıdalardaki   pestisit (tarım ilacı), gübre kalıntıları ve aflatoksini parçalar.
Kötü koku molekülerini baskılamaz, parçalayarak yok eder.
Havada bulunan zehirli gazları, ağır metalleri ve solvent buharlarını oksitleyerek yok        eder.
Havadaki sigara dumanı, toz ve mikro partikülleri çöktürerek yok eder.
Haşere popülasyonunu çok büyük oranda azaltır. 



Ozonun işletmeler için avantajları

       
Kullanımı için yalnızca düşük düzeyde elektrik enerjisinin yeterli olması ve kimyasal madde sarfiyatını ortadan kaldırması nedeniyle aylık işletme giderlerini düşürür.
Durulama gerektirmediği için, diğer dezenfektanlara göre su tüketimini çok büyük oranda düşürür .
Diğer dezenfektanların yok edemediği tüm mikroorganizmaları yok edecek kadar etkilidir.
Çevre dostu ve doğal bir dezenfektan olması sebebiyle kimyasal kalıntı bırakmaz.
Ozon uygulaması gıda ürünlerinin kullanım ve raf ömrünü en az iki kat uzatmaktadır .
Kimyasalsız ve doğal yöntemle sağlanan hijyen, sektörel rekabette önemli avantaj sağlar.
Kullanımı basit, etkisi hızlı olmakla birlikte kullanıcı ve çevreye herhangi bir zararı yoktur.
Ortam ve ürün hijyeninin sağlanması ve hava kalitesinin arttırılması çalışanlar ile müşteriler açısından memnuniyet yaratmaktadır

       

Ozon Eşik Seviyeleri

PPM nedir?  
Ozonun hava ve suda konsantrasyonu "ppm" (parts per milion-milyonda parça) olarak gösterilir.

Havada 1 ppm, yaklaşık olarak 2,1mgr/m3 ozona eşittir. Güneşe, mevsime ve coğrafik konuma bağlı olmakla birlikte, yükseklik arttıkça, ozon konsantrasyonu da artar.

·       0,003 - 0,015 Kokuyu hissetme seviyesi.

·        0,003 - 0,005 ppm Temiz bir havada, deniz seviyesinde konsantrasyonuna rastlanır.

·        0,005 - 0,010 Orman havası.

·        0,010 ppm seviyelerinde, dezenfektan ve etkileri başlar. Kişinin hassasiyetine bağlı  olmakla birlikte, bu seviyede kokusu hissedilmeye başlar.

·        0,020 ppm havadaki bakterilerin %90’ını yok eder.

·        0,020 - 0,050 Yıldırımlardan sonra hava da bulunur. Yıldırımlı bir fırtınadan hemen sonra  0,100 ppm seviyelerine ulaşabilir.

·        0,050 Sürekli soluma FDA emniyet seviyesi. (0,050 ppm konsantrasyona kadar sınırsız sürede kalınabilir.)

·        0,100 Süre kısıtlaması 8 saat/gün olarak FDA (0,1 ppm.) tarafından emniyet seviyesi  olarak verilmiştir.

·        0,120 ppm, EPA tarafından şehir havası eşik seviyesi olarak belirlenmiştir .

  Kısaca Ozon Eşik Seviyeleri

·      * 0,064 Ppm приемлемый уровень,

·      0,065 – 0,084 ppm orta,

·      0,085 – 0,104 ppm duyarlı kişiler sağlıksız,

·        0,105 – 0,124 ppm sağlıksız





  ROSİO OZON MASTER

 Our References >>

Demo Logo
Demo Logo
 Demo Logo
 Demo Logo
 Demo Logo